Ajankohtaista

Ötökkäystävykset Riikkinen ja Oukka palaavat seikkailemaan Jukka Laajarinteen ja Mari Luoman uudessa Kadonneen madon jäljillä -lastenkirjassa. Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen kanssa ideoidun kirjasarjan toinen osa tutustuttaa lapset luonnon monimuotoisuuteen.

Uudessa seikkailussa Riikkinen ja Oukka etsivät Änkyrää, joka ei eräänä päivänä ilmestykään jätehuoltohommiin. Missä kunttamato oikein luuraa? Ja mitä tapahtuu metsälle, jos tätä tärkeää hajottajaa ei löydetä? Etsintäretki vie kaksikon kangasmetsästä kuusikkoon ja suolta merenrantaan. Matkalla ne kohtaavat monenkirjavia eliöitä ja huomaavat, että luonnossa jokaisella on oma paikkansa.

Jukka Laajarinteen kirjoittama ja Mari Luoman kuvittama Kadonneen madon jäljillä tutustuttaa lapset luonnon monimuotoisuuteen ja kannustaa luovaan sekä itsenäiseen ajatteluun. Värikkäästi kuvitetusta teoksesta selviää, miksi lajirunsaus on elintärkeää ja miten omalle pihalle voi houkutella mahdollisimman monenlaisia mönkijöitä.

Erityisesti 6–9-vuotiaille suunnattu kirja on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan toinen, itsenäinen osa. Ensimmäisessä osassa Mahdottoman suuri puu (Gaudeamus 2020) Riikkinen ja Oukka pohtivat matematiikan ja filosofian kautta äärettömyyttä.

Gaudeamuksen ja Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen lastenkirjasarjan tavoitteena on tuoda tutkittua tietoa lasten ulottuville pirteässä, houkuttelevassa ja uteliaisuutta herättävässä muodossa ja tukea siten oppimista ja kiinnostusta tieteeseen.