Ajankohtaista

Marjasmoothieita juomapulloissa.

Yhteinen kokkaushetki helpoilla resepteillä luo mukavia muistoja. Herkut maistuvat lasten mielestä hyvälle, tai oikeastaan tosi hyvälle, kun ne on itse tehnyt.  

Maa- ja kotitalousnaiset (MKN) ja suomalainen lasten kokkaussovellus Carrot Kitchen kutsuvat lapset ja isovanhemmat kokkaamaan perinneruokia ja jakamaan ruokatarinoita. Mutta voi näitä herkkuja tehdä isän ja äidinkin kanssa – mukavaa tekemistä vaikka koko perheelle!

Etävuosi on erottanut erityisesti isovanhemmat ja lapsenlapset, ja monien lempipuuhat, yhteiset leivontahetket, ovat tauolla. Jotta makumuistot siirtyisivät sukupolvelta toiselle ja yhdessä kokkaamisen ilo säilyisi poikkeusoloissakin, kehitti Maa- ja kotitalousnaiset lapsia kiinnostavia perinneherkkuohjeita, joita on helppo kokata.

Lapsiystävälliset reseptit mustikkarättänästä maitokiissellin löytyvät Carrot Kitchenin lapsille suunnatusta ruokamediasta.

–  Etäkokkausta varten kehitetyt reseptit innostavat lapsia kokkamaan ja herättävät makumuistoja ja tarinoita isovanhemmilta”, kehityspäällikkö Marita Suontausta Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta sanoo. 

– Haluamme tuoda yhdessä kokkaamisen ilon isovanhempiaan ikävöiville lapsille, vaikka etänä. Reseptit ja ainekset keittiössä esiin molemmissa päissä ja videopuhelu laulamaan!” Carrot Kitchenin ruokastrategi Outi Tuomivaara kannustaa.

Carrot Kitchen on suomalaisen startupin kehittämä lasten kokkaussovellus, jonka seurassa lapsi oppii herkullisia ja terveellisiä ruokia sekä tekemään hyvinvointiaan vahvistavia, vastuullisia valintoja. Kokkaussovelluksen rinnalla toimii lasten oma ruokamedia. Itse kokkaamalla ja omia ruokia maistelemalla lapselle rakentuu positiivinen ja tasapainoinen suhde ruokaan. Katso esittelyvideo.  

Perinneruokareseptit etäkokkailuun

Mummon mustikkarättänä 

Ahvenanmaan pannukakku puurosta 

Helpot ohrarieskat 

Maitokiisseli ja suklaakiisseli