Ajankohtaista

Hippiäiset 1-3v.

Lähestyimme ”Minä suomalainen” teemaa aluksi tutkimalla maapalloa ja Suomen sijaintia siinä. Lapset värittivät omat Suomi-kuvansa. Suomen lippua tarkastelemalla kiinnostusta herätti sen värit ja päätimmekin tehdä näyttelyyn taideteokset maalaten sinivalkoisin sävyin koristeltuna ”jäähileillä”. Tästä on näyttelyssä esillä prosessin valokuvia ja itse teokset. ”Minä Forssalainen” teemaa lähestyimme tekemällä pieniä retkiä eri paikkoihin lähiympäristöön. Retkiä teimme mm. Forssan museoon, kirjastoon, Talsoilan metsään ja kaupungintalolle. Näistä retkistä saimme paljon elämyksiä ja ihmeteltävää. Retkiämme on näyttelyssä esillä valokuvin kiinnitettynä Forssan karttaan.


Peipposet 2-5v.

Peipposten lapsiryhmä alkoi tammikuussa pohtimaan miten voisimme juhlistaa satavuotiasta Suomea. Lähdimme lasten kanssa perehtymään vanhaan, perinteiseen suomalaiseen elämänmenoon. Siitä syntyi elokuva, joka kattaa koko kevään perinteikkään puuhastelun. Projektimme aikana lauloimme perinteisiä kansanlauluja, luimme kansansatuja ja Wanhoja loruja, leivoimme ruisleipää sekä tutustuimme tonttujen ihmeelliseen maailmaan. Peipposlapset toivat kotoan myös vanhoja, perinteisiä käyttöesineitä päiväkotiin. Tutustuimme näihin ja teimme niistä näyttelyn.

 


Tiaiset 2-5v.

Aloitimme projektin miettimällä lasten kanssa mitä tarkoittaa suomalaisuus ja forssalaisuus ja millaisia me olemme. Forssalaisuus oli lapsille läheisempi asia niin päätimme keskittyä projektissamme siihen.

Tämän jälkeen mietimme miten voisimme tutustua Forssaan. Mietimme miten näkisimme koko Forssan kerralla ehdotuksia tuli monenlaisia mutta valitsimme niistä kartan. Haimme kaupungintalolta karttoja, joita tutkimalla löysimme monia paikkoja Forssasta.
Tämän jälkeen valitsimme aina jonkin paikan Forssasta jonne halusimme tutustua ja teimme sinne retken. Kokosimme samalla projektiseinää, jossa oli kartta ja kaikki retkikohteemme ja kuvia ja mietteitä retkikohteesta.


Satakielet, esiopetus

Minä forssalainen- minä suomalainen projekti on kulkenut koko esiopetusvuoden Pihakoivun Satakielten eskareiden touhuissa mukana. Projektikirjassa on kuvia retkistämme, juhlistamme, leikeistämme ja arjestamme eri vuodenaikoina.